Μπούρτζι
Μια Μικρή Βόλτα με τη Βάρκα στο Φρούριο των Ενετών


Το Μπούρτζι αποτελεί ένα μικρό φρούριο στη μέση του λιμανιού του Ναυπλίου. Δημιουργήθηκε από τους Ενετούς κατά τη διάρκεια της εποπτείας τους στην περιοχή, έτσι ώστε να προστατεύσουν την πόλη ενάντια στους πειρατές και σε άλλους εχθρικούς εισβολείς. Σήμερα, είναι ακατοίκητο και οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στο κάστρο με τη βοήθεια μιας βάρκας, που ξεκινά το ταξίδι της από το λιμάνι. Η διαδρομή δεν είναι μεγάλη και σε λιγότερο από δέκα λεπτά μπορείτε να φτάσετε στο Μπούρτζι. Υπάρχουν ξεναγοί που σας ενημερώνουν για την ιστορία και το παρελθόν του  (που ήταν επίσης γνωστό ως Καστέλι από την λατινική λέξη Castello που σημαίνει κάστρο).
Αυτό είναι ίσως το πιο δημοφιλές αξιοθέατο της περιοχής, μαζί με το Παλαμήδι. Και τα δύο αυτά αξιοθέατα έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό ότι χτίστηκαν από τους Ενετούς και χρησιμοποιήθηκαν ως αμυντικά μέσα. Το Μπούρτζι προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να εξερευνήσουν αυτό το μικρό κομμάτι γης που αγκαλιάζεται από τα γαλάζια νερά του Αργολικού Κόλπου, θαυμάζοντας τη θέα από την κορυφή του φρουρίου.
Στο κοντινό μέλλον, θα δημιουργηθεί ένα εστιατόριο με καφέ στο νησί, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να παρατείνουν την παραμονή τους στο Μπούρτζι και να απολαύσουν την ηρεμία και τη γαλήνη που αποπνέει. Μπορείτε φυσικά να βγάλετε φωτογραφίες από το κάστρο, αλλά και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς σας με τη βάρκα. Πρόκειται για ένα ευχάριστο ταξίδι, μέσα στην ομορφιά της φύσης. Κατάλληλο για όλη την οικογένεια, δεν σας εξουθενώνει με ατελείωτες ώρες πεζοπορίας. Αντιθέτως, σας αποκαλύπτει την ομορφιά του Ναυπλίου μέσα στην απλότητά της.
Blog Articles
2017
Hotel Rex Nafplio
Μπουμπουλίνας 21 - Ναύπλιο 211 00
Τηλ: 2752 0 26907
2752 0 26917
Fax: 2752 0 28106
Email: info@rex-hotel.gr
MHTE:1245Κ013Α0004500
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
Καιρός/ Νόμισμα/ Ώρα/Links
© 2018 Hotel Rex. All rights reserved.