Παλαμήδι
Ανακαλύψτε το Εμβληματικό Φρούριο στην Κορυφή του Ναυπλίου


Σε ύψος 216 μέτρων από το έδαφος, το φρούριο στο Παλαμήδι αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα ορόσημο για το Ναύπλιο. Υπάρχουν 999 σκαλοπάτια που σας δίνουν την ευκαιρία να φτάσετε από την πόλη στην κορυφή του κάστρου, μια εμπειρία εξουθενωτική μα συνάμα εξαιρετική. Φυσικά, για όσους δεν επιθυμούν να ανέβουν όλα αυτά τα σκαλοπάτια, υπάρχει η εναλλακτική του αυτοκινήτου.
Μόλις φτάσετε στην κορυφή, η θέα από το φρούριο είναι απλά μαγευτική. Μπορείτε να θαυμάσετε τα καταγάλανα νερά του Αργολικού Κόλπου, τη δαντελωτή ακτογραμμή και την πλούσια βλάστηση τριγύρω. Βουνοκορφές και κοιλάδες, κόλποι και το απέραντο της θάλασσας, όλα βρίσκονται εκεί και κάνουν την καρδιά σας να χτυπά πιο δυνατά.
Το φρούριο ολοκληρώθηκε σα δομή υπό την εποπτεία των Ενετών, οι οποίοι δημιούργησαν οχτώ προπύργια και σχεδίασαν τα πάντα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Αμέσως μόλις φτάσετε στο φρούριο, θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε στα πλακόστρωτα μονοπάτια και να εξερευνήσετε τα μνημεία που σώζονται έως και τις μέρες μας.
Ένας ξακουστός στρατηγός της Ελληνικής Επανάστασης ενάντια στους Οθωμανούς, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, λέγεται ότι είχε φυλακιστεί στο Παλαμήδι και θα έχετε τη δυνατότητα να μπείτε στο μπουντρούμι του, νιώθοντας έστω για λίγο το μέγεθος της απομόνωσης και του βασανισμού του. Ορισμένοι ιστορικοί έχουν αμφισβητήσει την εγκυρότητα της φυλάκισής του εκεί, αλλά όπως και να’ χει, είναι μια συγκλονιστική επίσκεψη σε ένα μέρος όπου κανείς δεν θα μπορούσε να επιβιώσει για πολύ καιρό.
Οργανώστε την επίσκεψή σας στο Παλαμήδι, έτσι ώστε να βγάλετε τις πιο επιβλητικές φωτογραφίες του ταξιδιού σας και να θαυμάσετε τη θέα από ψηλά. Και ύστερα από την περιήγησή σας κάτω από τον καυτό ήλιο, απολαύστε μια παγωμένη λεμονάδα ακριβώς έξω, ενώ ετοιμάζεστε για την επόμενη εξόρμησή σας!
Blog Articles
2017
Hotel Rex Nafplio
Μπουμπουλίνας 21 - Ναύπλιο 211 00
Τηλ: 2752 0 26907
2752 0 26917
Fax: 2752 0 28106
Email: info@rex-hotel.gr
MHTE:1245Κ013Α0004500
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
Καιρός/ Νόμισμα/ Ώρα/Links
© 2018 Hotel Rex. All rights reserved.